Kemi

i 1 nmol co2 er der..hjælp?

06. september 2015 af susan4800 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 1 nmol CO2 er der  ?

og har 3 valgmuligheder:

1- 6,022*1014 molekyler 

2- 6,022*1026 molekyler

3-6,022*1020 molekyler

Kan dog ikke huske hvordan man lige regnede det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1 mol er 6,022*1023 enheder. Nano er noget med 10-9, så i 1 nmol er der

10-9 * 6,022*1023 = 6,022*1023-9 = 6,022*1014


Svar #2
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

er svaret så valgmulighed nr 1 :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, nr 1 er der rigtige svar.


Svar #4
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

Tusind tak :)! har lige et spørgsmål til hvis du har tid ^^?


Svar #5
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

Hvis du har tid har jeg dette spørgsmål: I 0,000 001 mol NaCl er der?

og svaret er endten 6,022*1017 ioner,atomer eller formelenheder?  er ikke sikker, men ved når man regner med avogadros tal, har det noget at gøre med formelenheder?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der er 6,022*1017 "NaCl".

NaCl er en formelenhed, så formelenheder er det rigtige svar.

Det kan desuden lige nævnes, at der er 2 * 6,022*1017 ioner i ( 1 Na+ og 1 Cl- for hver formelenhed NaCl). Der er ligeledes 2 * 6,022*1017 atomer i ( 1 Na-atom og 1 Cl-atom for hver formelenhed NaCl)


Svar #7
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

hmmm og hvis de 0,000 001 mol NaCl  er opløst i 1 µL vand , hvad vil opløsningens koncentration være? altså hvordan kan denne regnes ud? ( ret besværligt med de enheder)


har 3 valgmuligheder:
1000 M
1 mM
1 M
og jeg tænker lidt at enheden kommer ud i M :)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

1*10-6 mol / 1*10-6 L = 1 M


Svar #9
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

hmm hvad er 1*10^-6 mol for et tal? og hvorfor dividere? el det gør man bare når man skal finde opløsningens koncentration?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

0,000 001 = 1*10-6

Det var bare en lille omregning.


Svar #11
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

nåårh  nu kan jeg godt se det :).... lige før havde vi at gøre med nmol men nu har jeg et spørgsmål som minder om det andet dog er det med mmol: I 1 mmol CO2 er der?
også har jeg 3 svarmuligheder igen:
a. 6,022 x 1014 molekyler
b. 6,022 x 1026 molekyler
c. 6,022 x 1020 molekyler
hvilket tal skal man anvende i sådan en situation?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1 mmol = 1*10-3 mol

Så der er

1*10-3 * 6,022*1023 = 6,022*1020

Så det er svarmulighed c.


Svar #13
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

så  man finder hele tiden hvad enheden er i mol og ganger det hvergang med avogadros tal ikke :)?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jo, det er rigtigt.

Du kan finde betydningen af nano-, micro-, milli- osv. her:

http://da.wikipedia.org/wiki/SI-pr%C3%A6fiks


Svar #15
06. september 2015 af susan4800 (Slettet)

Tusind tak for den gode hjælp. nu kan jeg klarer resten selv :)!


Skriv et svar til: i 1 nmol co2 er der..hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.