Fysik

hvad skal jeg gøre her? en venlige sjæl der kan hjælpe

13. september 2015 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau

Man kan regne med at suppen ha samme termiske egenskaber som is/vand dvs specifik varmekapacitete for fast stof ca. 2,0kJ/(kggraderC)

specfik smeltevarme 334kJ/kg specfik varmekapactet for væske ca. 4,2kJ/(kggraderC).

Udreng, hvor meget energi der i alt skal tilføes suppen der ses bort fra beholderen hvorfor? Mikrobølgeovenes effekt er 750W


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvad er start- og sluttemperaturen?


Svar #2
13. september 2015 af Camillaalilji

hmm ved ik forstår virkelige ikke opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Varme til at opvarme den frosne suppe fra begyndelsestemperaturen til smeltepunktet:

Q = msuppe *cis *(0oC - Tstart)

Varme til smeltning af suppen:

Q = msuppe * L

Varme til at opvarme den smeltede suppe fra smeltepunktet til sluttemperaturen:

Q = msuppe * cvand * (Tslut - 0oC)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2015 af mathon


Skriv et svar til: hvad skal jeg gøre her? en venlige sjæl der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.