Matematik

Minimum og maximum for funktionen; f(x)=3sin(2x)+3

14. september 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find Dm(f) og Vm(f) når

f(x)=3sin(2x)+3

Hvilken værdi har x når f(x) er maximum og minimum i det lukkede intervallet 0;π (det lukkede interval betyder, at 0 og ?? er med i intervallet).

Første del har jeg intet problem med, men hvad menes der helt præcis med den sidste del?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af peter lind

Du kan se på din viden om sinus funktionen. Du burde vide for hvilken værdier den er størst elle mindst.

Alternativt kan du finde f'(x) og løse ligningen f'(x) =0


Svar #2
14. september 2015 af ztuema (Slettet)

Så det er bare minimum og maximum for sinus-funktionen (-1;1)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af peter lind

Der spørges om x værdien for maksimum og minimum ikke maksimum og minimuværdien for sinusfunktionen


Svar #4
14. september 2015 af ztuema (Slettet)

Hvad mener du så med, at jeg skal bruge min viden om sinusfunktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2015 af peter lind

Du burde vide for hvilken x værdier der gælder at sinus(x) = ± 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2015 af SuneChr

# 4    Vedr. værdimængden:
Kig på funktionen.
Når nu den "rene" sin-funktion har minimum y = - 1 skal dette jo ganges med 3 og dertil lægges 3 .
De samme overvejelser for maksimum.


Svar #7
14. september 2015 af ztuema (Slettet)

Er minimum og maksimum værdien så det samme som værdimængden? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2015 af peter lind

Minimum og maksimumværdien for funktionen er grænserne for billedmængden


Svar #9
15. september 2015 af ztuema (Slettet)

Hvad er billedmængden?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2015 af peter lind

kaldes også værdimængden


Svar #11
15. september 2015 af ztuema (Slettet)

Nårhh, så værdimængden er intervallet mellem 0 og 6, minimum = 0 og maksimum = 6?


Svar #12
15. september 2015 af ztuema (Slettet)

...


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2015 af SuneChr

# 11  ja.       Værdimængden = { y | 0 ≤ y ≤ 6 }
SP 1509152335.GIF

Vedhæftet fil:SP 1509152335.GIF

Skriv et svar til: Minimum og maximum for funktionen; f(x)=3sin(2x)+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.