Kemi

Massevirkningslov af en reaktion

14. september 2015 af zalamander (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har denne reaktion

2 AgNO_3 (aq)+2NaOH (aq)\leftrightharpoons Ag_2O (s)+2NaNO_3 (aq)+H_2O (l)

og skal beregne massevirkningsloven, så tager jeg "produktet" øverst og "reaktanterne" nederst og hvad så? 

Hvad skal man skrive i stedet for \left [ Ag \right ]^{2}\cdot \left [ NO_3 \right ]^{2} i de firkantede paranteser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af mathon


                     \frac{\left [NaNO_3 \right ]^2}{\left [ AgNO_3 \right ]^2\cdot \left [ NaOH \right ]^2}=K_c          ved den pågældende temperatur.

Da ligevægtsbrøken kun indeholder komponenter i samme fase.


Svar #2
14. september 2015 af zalamander (Slettet)

Okay, men hvordan regner jeg videre derfra? Altså jeg ved ikke hvad de firkantede paranteser står for? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af mathon

            \left [ X \right ]   er den molære koncentration af X.


Svar #4
14. september 2015 af zalamander (Slettet)

Men hvis jeg skal lave reaktionen til en ionligning, får jeg så ikke 2Ag^+ (aq)+2OH^-(aq) \leftrightharpoons 2Ag^+(s)+O^2^{-}(s)+2H^-(l)+O^2^{-}(l) så er der jo ingen komponenter i samme fase? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2015 af mathon

                {Ag^+} _{\textit{(s))}}\; ???

                {O^{2-}} _{\textit{(s))}}\;\; \; \; \; \; {O^{2-}} _{\textit{(l))}}\; \; ???

                {H^{-}} _{\textit{(l))}}\; \; ???


Svar #6
15. september 2015 af zalamander (Slettet)

Kan du evt forklare uden kun brug af spørgsmålstegn, det får jeg jo ikke rigtig noget ud af.. Jeg er ikke god til kemi, men jeg prøver på at forstå.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2015 af Heptan

Hvis man udelader tilskuerionerne Na+ og NO3- fås

2 Ag ^+(aq)+2 OH^- (aq)\leftrightharpoons Ag_2O (s)+H_2O (l)


Skriv et svar til: Massevirkningslov af en reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.