Matematik

to vektorer parallelle?

15. september 2015 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej igen

jeg har vedhæftet en opgave, hvor jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal bære mig ad i b)

a) har jeg beregnet til 

\small t=\frac{1}{3}

en der kan hjælpe med b)?

mvh,
Tobias

Vedhæftet fil: vektor.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2015 af peter lind

Hvis de er paralelle gælder at den ene vektor ganget skalært med den andens tværvektor er 0, hvilket svarer til, at deres determinant er 0. Alternativt kan også bruges at |a·b| = |a||b|, men det er noget mere besværligt


Svar #3
15. september 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

Skal jeg så foretage følgende?

\small \left(1-t\right)\cdot \left(t+1\right)-2\cdot \left(-4\right)


Svar #4
15. september 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

fordi det får jeg altså til

\small 9-t^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2015 af peter lind

Ja. Så skal du finde for hvilken t dette bliver 0


Svar #6
15. september 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

altså

\small 9-t^2=0

\small t=3 og \small t=-3

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2015 af peter lind

korrekt


Svar #8
15. september 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

Det var jo meget simpelt - tusinde tak


Skriv et svar til: to vektorer parallelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.