Matematik

AKUT HJÆLP - funktionens maksimum

17. september 2015 af Jukisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ ALLE SAMMEN 

Jeg var syg da klassen gennemgik emnet, opgaven lyder sådan her 

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=lnx - 3x, x>0. 

gør rede for at funktionen f har et maksimum og bestem dette maksimum. En der kan forklare hvad jeg skal?? :) Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af Toonwire

Start med at finde den afledte funktion f'(x) og sæt denne lig 0, hvorefter du kan isolere netop den x-værdi der giver dig et ekstremum.

Bestemt herefter monotoniforholdene for at argumentere for, at det er et maksimum du har fundet.


Svar #2
19. september 2015 af Jukisa (Slettet)

hvordan differentiere man lnx? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af Toonwire

f(x) = ln(x)   =>  f'(x)=1/x


Skriv et svar til: AKUT HJÆLP - funktionens maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.