Matematik

Funktion

19. september 2015 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med at knække denne opgave?

Hos biludlejningsfirma A koster det 695,00 kr. plus 1,50 kr. pr. kørt kilometer at leje en bil en weekend. Hos biludlejningsfirma B er den tilsvarende pris 550,00 kr. plus 1,75 kr. pr. kørt kilometer.

Hos hvilket firma kan det bedst betale sig at leje bil i en weekend?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af 123434 (Slettet)

Du skal opstille to lineære funktioner og sætte dem lig hinanden

Lineær funktion→ingen procenter involveret

y=ax+b

y=antal kørte kilometer

a=pris for at køre en kilometer

b=startgebyret/engangsgebyret

Firma A

695 kroner i engangsgebyr plus 1,5 kroner pr. kørt kilometer

y=1,5x+695

Firma B

555 kroner i engangsgebyr plus 1,75 kroner pr. kørt kilometer

y=1,75x+555

1,5x+695=1,75x+555

1,5x+695-1,5x=1,75x+555-1,5x

695=555+0,25x

695-555=555+0,25x-555

140=0,25x

x=140/0,25=560

Hvis man kører 560 km er det lige meget, om man vælger A eller B

Hvis man kører under 560 kilometer er firma A dyrest

Hvis man kører over 560 kilometer er firma B dyrest


Svar #2
20. september 2015 af Phil2992 (Slettet)

Tak! Fik præcis det samme :D


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.