Matematik

vektorer - parallelle

20. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen der ved hvordan man kan undersøge om to vektorer parallelle uden brug af determinanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af mathon

To vektorer \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}er parallelle, hvis

                              \widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b}=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af Matkaj

Hvis du kan gange en konstant på den ene vektor og få den anden så er de parallelle.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af mathon

dvs
                 b = k · a              k ∈ R


Svar #4
20. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hvis jeg får opgivet to koordinatsæt hvordan kan jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2015 af mathon

      a = [a1;a2]       b = [b1;b2]

               a^ · b = 0

               [-a2 ; a1] · [b1; b2] = 0

               a1·b2 - a2·b1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2015 af mathon

eller
             b1 = k · a1
 
og                                 k ∈ R
             b2 = k · a2
                


Skriv et svar til: vektorer - parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.