Fysik

opgaver kraft og gennemsnitshastighed

20. september 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

A) under opsedelsen følte han en kraft svarende til 4g. Hvilken acceleration svarer det til?

b) selve opsendelsen til parkeringsbanen i 200km højde tog 9min. hvilke gennemsnitshastighed svarer det til?

Er virkelig ikke på hjemmebane hvad der angår sådan nogle opgaver håber på hjælp og forklaring tak på forhånd

mvhRyan


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af mathon

a)

         4g = 4·(9,82 N/kg)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Og ift. B gælder det, at hastigheden er givet ved distance delt med tid. 9 minutter svarer til 0.15 time(r). Den gennemsnitlige hastighed er derfor 200/0.15=1333.33333 km pr. time. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af mathon

b)
                                 200 km        200 km
                   vmiddel = ------------- = -----------
                                 9/60 h           0,15 h


Svar #4
20. september 2015 af ryaan (Slettet)

Mange tak for det !


Svar #5
20. september 2015 af ryaan (Slettet)

Med på Sojus-fartøjet har de tre kollegaer en lille lyserød gris - deres maskot på rejsen - som stiger til vejrs og markerer for besætningen, når de rammer vægtløs tilstand. Hver rummission vælger sin egen maskot. Grisen hænger i en snor i loftet.

Hvorfor hænger grisen lodret ned under opsendelsen?

Kan du hjælpe mid med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2015 af mathon

Tyngdekraften holder holder snoren stram under opsendelsen.


Svar #7
21. september 2015 af ryaan (Slettet)

Så det du siger er at grisen hænger lordret ned under opsendelsen fordi: tyngdekraften holder snoren stram under opsendelsen? er det bare derfor? eller er der andet man kan tilføje?


Skriv et svar til: opgaver kraft og gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.