Matematik

Beregne ligningen for tangenten til cirklen

20. september 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne ligningen for tangenten til cirklen:

(x-1)2 + (y+1)2 = 13, punkt P(-1,4)

Er der nogle der kan hjælpe helt fra bunden?

Kan overhovedet ikke fange logikken...

Jeg ved det skal give y=2/3x + 14/3.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af StoreNord

Nåh nej, 2-tallene  er jo faldet ned.

Er det ikke sådan her du mener?:

(x-1)2 + (y+1)2 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Slet.


Svar #3
20. september 2015 af VI1000 (Slettet)

Jo det er (x-1)2 + (y+1)2 = 13


Svar #4
20. september 2015 af VI1000 (Slettet)

Har lavet en anden tråd. Troede man kunne slette den ene, men det ved jeg ikke lige om man kan... Så har egentlig 2 tråde kørende, så det er måske ikke så smart?


Skriv et svar til: Beregne ligningen for tangenten til cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.