Matematik

Projektion og areal

23. september 2015 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe! :-D

Betragt linjen l med ligningen:
l:=3*x+4*y-13=0
Og punkterne A(-3,1) og B(8,3).


a) Gør rede for at punktet A ligger på linjen l.
b) Lad C være projektionen af B på l. Bestem arealet af trekant ABC.
c) Der findes et andet punkt D på linjen l, hvor arealet af trekant ABD er det samme som arealet af trekant ABC. Bestem koordinaterne til punktet D. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2015 af mathon

Hverken A eller B ligger
på linjen:
                l\! \! :\; \; 3x+4y-13=0

Skriv den rigtige ligning for l.

Den kunne være:

                l\! \! :\; \; \mathbf{\color{Red} -}3x+4y-13=0


Skriv et svar til: Projektion og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.