Kemi
Faste stoffers opløselighed
29. september 2015 af
Kim777 (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hej! Kan jeg få en hjælpende hånd til denne opgave?
En mættet opløsning af magnesiumhydroxid har pH = 10.35. Beregn magnesium-hydroxids opløselighedsprodukt.
Tak :-)
Skriv et svar til: Faste stoffers opløselighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}=10^{\, 10{,}35-14}=2{,}23872\cdot10^{-4}\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/UasTVLYwJkmcvZ_cbFxp6Q==.gif)
![\left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=\frac{1}{2}\cdot [OH^-]^3=\frac{1}{2}\cdot (2{,}23872\cdot 10^{-4}\: M)^3=5{,}61\cdot 10^{-12}\; M^3](https://media.studieportalen.dk/images/equations/xbrpSSgxvJsZMnbdnUcPKg==.gif)