Matematik

n-spire + vektor beregning

02. oktober 2015 af Dian123 - Niveau: A-niveau

Hej. jeg er lidt af en nybegynder til n-spire. derfor vil jeg høre hvordan man tegner projektioner ind i n-spire når jeg allerede har tegnet vektorer?

derudover har jeg brug for hjælp til den vedhæftede opgave. ortogonale =de skal give 0 men jeg er ikke sikker på hvordan ligningen jeg skal løse skal se ud.

tak på forhånd

Vedhæftet fil: ekstra mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af mathon

         \left ( \overrightarrow{a}+s\cdot \overrightarrow{b} \right )\cdot \begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}=0

          \begin{pmatrix} a_1+s\cdot b_1\\ a_2+s\cdot b_2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}=0

           a_1+s\cdot b_1-(a_2+s\cdot b_2)=0

           (b_1-b_2)s=a_2-a_1

           s=\frac{a_2-a_1}{b_1-b_2}

          


Skriv et svar til: n-spire + vektor beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.