Kemi

Hjælp til opgaver

03. oktober 2015 af Augibalaugi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Jeg sidder og øver mig til en prøve jeg skal have på tirsdag. Derfor sidder jeg og regner opgaver. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg kan finde frem til enthalpi og entropi ved at kende partialtrykket (har vedhæftet dem). Nogen der kan forklare mig hvordan jeg regner opgave 2 og 3?

På forhånd mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af Heptan

Opgave 2:

Brug van't hoffs ligning til at beregne enthalpitilvæksten. Derefter kan entropitilvæksten beregnes.

Opgave 3:

a) Ligevægtstrykket er lig med ligevægtskonstanten.

b) Undersøg om reaktionsbrøken Y er større eller mindre end partialtrykket, så du kan se hvilken retning reaktionen forløber.


Svar #2
05. oktober 2015 af Augibalaugi (Slettet)

Tak for svaret.

Er dog stadig lidt usikker på hvordan jeg i opg. 2 kan bruge van't hoffs ligning. I van't hoffs ligning indgår jo både entalpi og entropi. Hvordan kan jeg først finde frem til entalpien? Vi har jo to ubekendte? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2015 af Heptan

Ja, og to ligninger


Svar #4
05. oktober 2015 af Augibalaugi (Slettet)

hvilke to ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2015 af Heptan

Hvilken har du indtil videre?


Svar #6
05. oktober 2015 af Augibalaugi (Slettet)

lnK=(-H)/R)*1/T

og

lnK=S/R

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2015 af Heptan

Formlen er

\ln \left( {\frac{{K_2 }}{{K_1 }}} \right) = \frac{{\ - \Delta H^\ominus }}{R}\left( {\frac{1}{{T_2 }} - \frac{1}{{T_1 }}} \right).

Så når du har fundet ΔHo kan du bagefter finde ΔSo


Svar #8
06. oktober 2015 af Augibalaugi (Slettet)

mange tak! :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.