Matematik

Grænseværdi. Bevis ved modeksempel.

15. oktober 2015 af kowl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bede om hjælp til følgende opgave.

Bevis, at følgende påstand er forkert ved at angive et konkret modeksempel: Hvis en differentiabel funktion f : R opfylder

f'(x)>0 for alle x tilhørende R, så vil f(x) gå mod uendelig ???for x?? går mod uendelig.

Jeg tænkte på funktionen f(x) = -1/x  . Den er voksende for alle x. Dog ikke x = 0 . Og derfor ved jeg ikke, om denne funktion kan bruges.  Hjælp tak.

Mvh.

Ydeligere er denne opgave også svær: 

Bevis ved induktion følgende formel:

?(1+x+x^2+...+x^n)(1-x)=1-x^(n+1)

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Prøv med arctan(x).


Skriv et svar til: Grænseværdi. Bevis ved modeksempel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.