Kemi

Reaktion med ammoniak

19. oktober 2015 af thros (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en reaktion med H_3AsO_4+3Ag^++3 NH_3\rightarrow Ag_3AsO4+3NH_4

Hvordan kan pH falde på den reaktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2015 af mathon

H_3AsO_4 \; \; \; pK_s=2{,}30

N{H_4}^+ \; \; \; pK_s=9{,}25

                 Hvis N{H_3} er i overskud før reaktionen falder pH efter reaktionen.


Svar #3
19. oktober 2015 af thros (Slettet)

#1

Burde jeg kunne se et svar? 


Svar #4
19. oktober 2015 af thros (Slettet)

#2

H_3AsO_4 \; \; \; pK_s=2{,}30

N{H_4}^+ \; \; \; pK_s=9{,}25

                 Hvis N{H_3} er i overskud før reaktionen falder pH efter reaktionen.

Aha, tak for det! 


Svar #5
19. oktober 2015 af thros (Slettet)

Faktisk er pH uændret. Er det fordi ammoniakvandet er svagt og så modvirker H_3AsO_4 indgrebet af ammoniak? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2015 af Heptan

Arsensyre har pKa-værdierne 2,19, 6,94 og 11,5 (ifølge wiki, anyway).

Hvis man ser på en opløsning af H3AsO4, Ag+ og NH3, vil der ske følgende når reaktionen fra #0 forløber:

Sølvarsenat, Ag3AsO4, er tungtopløselig, så basen AsO43- fjernes fra opløsningen. Vi gør altså opløsningen mindre basisk, dvs. pH falder.


Skriv et svar til: Reaktion med ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.