Matematik

Tangering af to linjer til cirkel

19. oktober 2015 af emilmuller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en ekstraopgave af min lærer, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an. Opgaven lyder som følger:

To linjer med ligningerne:

y_{1}=0

y_{2}=\frac{4}{100}x

Skærer en cirkel med en radius på 550, cirklens centerkoordinater er ukendte.

Hvor lang er cirkelbuen mellem disse to tangentpunkter (på skitsen kaldet d).

Alt hjælp er velkommen og på forhånd mange tak.

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Tegn en linie gennem centrum og gennem y1 og y2 skæringspunkt.

du har nu en retvinklet trekan. Ud fra den lodrette og den vandrette inie kan du finde sin til v, som er halvdelen af den røde centervinkel

d=cirkelens omkreds/2π *2v =2π*r/2π *2v


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af Soeffi

#0. Jeg tænker på noget med tangens til v...

Vedhæftet fil:cirkel-tangenter.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2015 af Soeffi

#3...tangens til v...

er lig med hældningen til y2


Skriv et svar til: Tangering af to linjer til cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.