Kemi

0´te orden

22. oktober 2015 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har en kemi opgave som lyder: argumenter de 15 delforsøg  viser reaktionen er af 0´te orden med hensyn til I_2.

Nogen der kan hjælpe mig med at besvare denne opgave?

( har lavet grafer ud fra de 15 delforsøg og de er aftagende lineære , hvis det kan hjælpe)

kan svaret være at [A]=-k* t +[A] som er 0´te ordens reaktion ligner meget mine grafers forskrift, hvilket er

y=-mt+b, som også er aftagende lineæe funktioner.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2015 af Heptan

En 0'te ordens reaktion har hastighedsudtrykket

v = k

Den lineære form er

[A] = [A]0 - kt

dvs. hvis man plotter koncentrationen som funktion af tiden t får man en ret linje, hvis reaktionen er af nulte orden. Ellers får man en anden type kurve.

Du skal nok også vise at det er med hensyn til I2, men det giver vel sig selv hvis du har skrevet det i aksetitlerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2015 af mathon

#0

                              \left [ I_2 \right ]_t=-kt+\left [ I_2 \right ]_0

                              y\; \; \; \; =-mt\; + b

Ja - det er rigtigt!


Skriv et svar til: 0´te orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.