Matematik

Længden af en rund trappe

24. oktober 2015 af fruerlund123 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hjælp til opgaven i den vedhæftet fil
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2015 af Stats

Jeg kan se at den er under pythagoras og trekanter hvilket må betyde at du skal anvende

a2 + b2 = c2

Dette vil dog give et forkert svar i følge opgaveformuleringen... Endnu et eksempel på uforståelige opgaver

Benyt at der er 4 gange at trappen går op. Dvs at nå trappen når fra A til B, så er man 1 meter over gulvet. Du kender også, at diameteren er 2 meter.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Lad trappens længde være hypotenusen i en retvinklet trekant

Højden er 4 cm, og diameterne er 2 cm. Diameteren og højden er kateter i trekanten

a2+b2=c2

22+42=c2

4+16=c2

20=c2

√20=√c2

c=4,4721(afrundet 4,5)

Trappen er 4,5 cm høj


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af Stats

Trappens længde er ikke 4,5 cm eller 4,5 meter.

Svaret er 8,94 meter eller mere korrekt 4·√5 meter

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2015 af Soeffi

Se evt. https://www.geogebra.org/m/113009 (prøv udfoldning). Husk, at der er to vindinger, og at den ene katete skal være omkredsen og ikke diameteren.

Vedhæftet fil:1634841.jpg

Svar #5
24. oktober 2015 af fruerlund123 (Slettet)

I følge facitlisten skal svaret være 13,19 meter

Brugbart svar (2)

Svar #6
24. oktober 2015 af Stats

Ok...

Diameteren er 2. Dvs at radius er 1...

Du har derfor en omkreds på 2·π... Hvis du så anvender at for en periode, da går trappen 2 meter op....

Du har derfor vha. pythagoras:

√( (2·π)2 + 22 ) = √(4π2 + 4) = √(22·(π2 + 1)) = 2√(π2 + 1).

Du har 2 perioder

4√(π2 + 1)..

Det der undrede mig, det var at man ikke beskrev hvor brede trappetrinene var... Resultatet gælder kun, hvis du går helt ude ved muren. Dermed er det også den aller længste afstand.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
24. oktober 2015 af fruerlund123 (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen

Skriv et svar til: Længden af en rund trappe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.