Kemi

Funktioner

29. oktober 2015 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Hvordan løses denne opgave? Er du sød at forklare så pædagogisk som muligt? Mange tak!!

PS: Ved godt der står kemi, men den lavede en fejl... :)

Vedhæftet fil: 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

m_2 har samme normalvektor som m_1.
m_2 har derfor
ligningen
                    m_2\! \! :\; \; 3x+4y-(3\cdot 4+4\cdot 6)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2015 af mathon

Generelt:
                  En linje gennem P_o(x_o,y_o) med normalvektor \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\ b \end{pmatrix}
                  har ligningen:
                                            ax+by-(ax_o+by_o)=0


Svar #3
29. oktober 2015 af NickNemeth (Slettet)

#2

Generelt:
                  En linje gennem P_o(x_o,y_o) med normalvektor \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\ b \end{pmatrix}
                  har ligningen:
                                            ax+by-(ax_o+by_o)=0

Vi har ikke haft om normalvektor endnu :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2015 af mathon

m_2 har samme hældningskoefficient som m_1\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+7

m_2 har samme hældningskoefficient som m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+b     gennem (4,6):

hvoraf
                m_2\! \! :\; \; 6=-\frac{3}{4}\cdot 4+b

                            b=9

                m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+9


Svar #5
29. oktober 2015 af NickNemeth (Slettet)

#4

m_2 har samme hældningskoefficient som m_1\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+7

m_2 har samme hældningskoefficient som m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+b     gennem (4,6):

hvoraf
                m_2\! \! :\; \; 6=-\frac{3}{4}\cdot 4+b

                            b=9

                m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+9

Kan du forklare det i trinstep? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2015 af mathon

m_2 har samme hældningskoefficient som m_1\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+7
ligningen for m2 er derfor:

m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+b     gennem (4,6):

hvoraf
                m_2\! \! :\; \; 6=-\frac{3}{4}\cdot 4+b

                            b=9

                m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+9


Svar #7
29. oktober 2015 af NickNemeth (Slettet)

#6

m_2 har samme hældningskoefficient som m_1\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+7
ligningen for m2 er derfor:

m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+b     gennem (4,6):

hvoraf
                m_2\! \! :\; \; 6=-\frac{3}{4}\cdot 4+b

                            b=9

                m_2\! \! :\; \; y=-\frac{3}{4}x+9

Tak skal du have :D Har lige et spørgsmål mere, hvis man tegner dem grafisk, er de ikke paralelle? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2015 af mathon

Det vil du kunne se ved at indtegne dem i samme koordinatsystem.


Svar #9
29. oktober 2015 af NickNemeth (Slettet)

Der var også det jeg gjorde, men jeg lavede en fejl :) Tusinde tak :)

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.