Matematik

Afledte af kompleks funktion

31. oktober 2015 af swampendk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har en opgave der lyder:

Find afledede af:
\frac{1.5z+2i}{3iz-4}

at any z.

Jeg forstår ikke rigtig svaret og synes ikke jeg kan finde det i min bog..eller for den sags skyld andre steder. 

Jeg bruger: \left ( \frac{f}{g} \right )'=\frac{f'(x)g(x)-f(x)g'(x)}{(g(x))^2)}

og finder så ud at det giver 0. og der står der også i min facitliste.
 

Men der står også(og det er det jeg ikke forstår):
0.5z+2i=-0.5j(3iz-4)
dvs at
\frac{1*\frac{1}{2}{z+2i}}{3iz-4}=- \frac{1}{2}i =konstant

Hvad menes der ? 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af SådanDa

Der skulle vel stå:

1,5z+2i=-0,5i(3iz-4) da det i hvertfald passer:

-0,5i(3iz-4)=-0,5i\cdot 3iz + 2i=1,5z+2i

Og med den oplysning kan du jo omskrive\frac{1,5z+2i}{3iz-4}=\frac{-0,5i(3iz-4)}{3iz-4}=-0,5i, som altså er konstant og ergo er den aflede 0. :)


Svar #2
31. oktober 2015 af swampendk (Slettet)

Ja, det var det der skulle have stået. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Afledte af kompleks funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.