Matematik

Integralregning (areal)

03. november 2015 af NH123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heyy!

Jeg forstår ikke lige hvordan jeg skal beregne opg b. Evt. nogen som kunne hjælpe??

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2015 af SuneChr

Løs  f (x0) = 0 og beregn arealet af M ved det bestemte integral af f for x ∈ [x0 ; 10]


Svar #2
03. november 2015 af NH123 (Slettet)

Altså når jeg løser ligningen f (x0) = 0 får jeg det til 1, forstår ikke rigtig hvad det betyder


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af SuneChr

# 2
Ja, så har du integrationsgrænserne  1 ≤ x ≤ 10
M = { (x ; y) | 1 ≤ x ≤ 10  ∧  0 ≤ y ≤ f (x) }


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2015 af SådanDa

Det er det punkt hvor din funktion skærer x-aksen! Og altså der hvor din mængde starter, du skal derfor beregne arealet under grafen fra x=1 til x=10, som gøres ved det bestemte integral! :)


Svar #5
03. november 2015 af NH123 (Slettet)

Det passer bare ikke med den graf som jeg har tegnet


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2015 af SådanDa

Hmm, det synes jeg at det gør, din graf skærer jo netop x-aksen i x=1? Og så finder du arealet op til den anden grænse som fremkommer hvis du tegner en lodret linje i x=10!


Svar #7
03. november 2015 af NH123 (Slettet)

Okay super nu er jeg med. Tusind tak! 

Jeg har fået arealet til at være 0,8, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2015 af SådanDa

Jeg synes 0,8 er for lidt, jeg får det til ca. 2,65. Hvordan har du integreret? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2015 af SuneChr

# 8
Ja,  1/2·(ln 10)≈ 2,65


Svar #10
03. november 2015 af NH123 (Slettet)

altså jeg har brugt maple, og sat det ind i formlen


Svar #11
03. november 2015 af NH123 (Slettet)

vent jeg får det samme resultat nu - fandt fejlen! Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2015 af SådanDa

Alletiders :)


Skriv et svar til: Integralregning (areal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.