Matematik

Hjælp til eksponentiel funktion

07. november 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En figur viser  Danmarks udgifter til undervisning i 1986 og 1998. 

I 1986 var udgifterne 43,8 milliarder

I 1998 var udgifterne 88,5 milliarder


Opgaveformuleringen: Bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010 

Nogle, der kan hjælpe med denne opgave? Jeg har lidt svært ved at se hvad er x1/x2 samt y1/y2. 

På forhånd tak. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2015 af mathon

                         \begin{array} {c|c|c|c} x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 0 &43{,}8&12&88{,}5\\ \end{array}                 x er antal år efter 1986

Du har nu
                              y=b\cdot a^x
og dermed
                              \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                              a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                              b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.