Matematik

At reducére

24. november 2015 af lala14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende opgave. Kan I hjælpe mig med at løse den? 

Reducér følgende udtryk 4p8/20p2  (Brøk) 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af mathon

            \frac{4p^8}{20p^2}=\frac{4p^2\cdot p^6}{4p^2\cdot 5}=\frac{p^6}{5}=\frac{1}{5}p^6


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af SuneChr

\frac{2\cdot 2\cdot p\cdot p\cdot p\cdot p\cdot p\cdot p\cdot p\cdot p}{2\cdot 2\cdot 5\cdot p\cdot p}
Streg det ud, som er fælles i tæller og nævner.


Svar #3
24. november 2015 af lala14 (Slettet)

Hvorfor skal man gange med 5 og p6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2015 af mathon

…man dividerer p^6 med 5  dvs ganger med \tfrac{1}{5}


Svar #5
24. november 2015 af lala14 (Slettet)

Super, mange tak!


Skriv et svar til: At reducére

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.