Fysik

Specifik varmekapacitet - Haster!

26. november 2015 af narg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg skal udregne den specifikke varmekapacitet af vand opvarmet i en elkedel.
Jeg har brugt formlen:

1900W = c * m * delta;T
1900W = effekten på elkedlen jeg har brugt.

Jeg har udregnet c til at være 630,6, m til at være 1021,3kg og delta;T til at være 0,4425.

Når jeg sætter tallene ind i formlen får jeg 284984,1 - men i min lærers eksempel, har han fået et tal under 10.. Hvad har jeg gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af peter lind

Dine tal ser helt usandsynlige ud. Der kan ikke være over 1 ton vand i en elkedel og en stigning på kun 0,4425º lyder aldeles usandsynligt lavt. Desuden tror jeg ikke på at du kan måle temperaturen med den angivne nøjagtighed


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af Soeffi

#0 Du mangler tiden som opvarmningen er foregået i! Hvad er dine målinger?

Svar #3
26. november 2015 af narg (Slettet)

#1

Dine tal ser helt usandsynlige ud. Der kan ikke være over 1 ton vand i en elkedel og en stigning på kun 0,4425º lyder aldeles usandsynligt lavt. Desuden tror jeg ikke på at du kan måle temperaturen med den angivne nøjagtighed

Altså vandet stiger 0,4425 grader pr. sekund 

tror jeg mente 1,0213kg :)

Men nu bliver mit tal 285, men det kan jeg stadig ikke få til at passe...


Svar #4
26. november 2015 af narg (Slettet)

#2
#0 Du mangler tiden som opvarmningen er foregået i! Hvad er dine målinger?

Har opvarmet vandet fra 0-150 sekunder, og vandet stiger 0,4425 grader pr. sekund :)

Elkedel uden vand: 482,4 g

Elkedel med vand: 1503,7 

Vandets masse = 1,0213 kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2015 af peter lind

Du har også en alvorlig regnefejl et eller andet sted. Jeg kan ikke få noget, der ligner de 285J/ºC


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2015 af mathon

                     1900W = c * m * delta;T      forkert ligning.

                      P=\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{t}

                      P=m\cdot c\cdot \frac{ \Delta T}{t}

                      c=\frac{P}{m\cdot \frac{\Delta T}{t}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2015 af peter lind

#6 hvis ΔT er stigningen pr sekund er formlen korrekt men ikke i overensstemmelse med hvad man plejer at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2015 af mathon

                      c_{vand}=\frac{P}{m\cdot \frac{\Delta T}{t}}=\frac{1{,}900\; \tfrac{kJ}{s}}{(1{,}0213\; kg)\cdot (0{,}4425\; \tfrac{K}{s})}=4{,}20424\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.