Kemi

Beregn den formelle koncentration af Pb(NO3)2

01. december 2015 af Louise2886 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3,312 g Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 liter.

Beregn den formelle stofmængdekoncentration af Pb(NO3)og angiv Pb2+ og NO3-

Please hjælp! Jeg er fået helt fast :(

Jeg kender molar massen: 207,2+(14,01+16,00*3)*2=331,22 g/mol

men så står jeg af - hvordan kommer jeg videre?? :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2015 af LubDub (Slettet)

                                       Pb(NO3)2     ----->     Pb2+     +     2 NO3-



n(Pb(NO3)2) = m(Pb(NO3)2) / M(Pb(NO3)2) = (3,312 g) / (331,2098 g/mol) = 9,99970 mmol


c(Pb(NO3)2) = n(Pb(NO3)2) / V(Pb(NO3)2) = (9,99970 mmol) / (1 L) = 9,99970 mM


Skriv et svar til: Beregn den formelle koncentration af Pb(NO3)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.