Matematik

Logistisk vækst

05. december 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg vil bare lige, spørge for, at være sikker. denne her graf (som er vedhæftet), er det logistisk? Og hvordan kan man se det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af StoreNord

Jeg tror, at grafen skulle være symmetrisk.

Ved at begrænse mit billede til mellem x=0 og x=30 kan jeg se at den ikke er spor symmetrisk.

Hvis man kendte funktions-forskriften kunne man nok føre et mere matematisk bevis.


Svar #2
05. december 2015 af 102938475 (Slettet)

Altså jeg har en opgave, hvor jeg skal lave en graf over 3 funktioner (har vedhæftet et billede af den).

Jeg tænkte om en af dem var logistisk. Men det er den (eller de) ikke? 

(ps. jeg har brugt maple til det) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2015 af SuneChr

.
SP 0512152157.GIF

Vedhæftet fil:SP 0512152157.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2015 af PeterValberg

#2 Kunne du oplyse de forskrifter, du har lavet grafer over?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. december 2015 af 102938475 (Slettet)

S'(t)=-\alpha *I(t)*S(t)

I'(t)=\alpha *I(t)*S(t)-\gamma *I(t)

R'(t)=\gamma *I(t)

Hvor jeg så har nogle begyndelsesværdier, S(0)=7782, I(0)=10 og R(0)=0

Så har jeg også \alpha =0,0001 og \gamma =\frac{1}{3}

Dette får jeg maple til, at løse under ODE analyzer, og får de følgende grafer frem ved #2.


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.