Matematik

Funktioner

06. december 2015 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

funktionen f er givet ved 

f(x) = 1/2 x^3 - 2x^2 + 3 ,         -2 < x < 4

< = (større end eller lig med tegn)

Løs følgende ligninger grafisk med 1 decimal:

1. f(x) = 0

2. f(x) = -3

3. f(x) = 4

Har virkelig ingen ide om hvordan jeg skal løse opgaverne!! Mange mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2015 af peter lind

Du laver en graf for funktionen. Derefter går du ind på y aksen og finder det sted på y aksen hvor dette tal står. Gå vandret ud fra dette punkt indtil du kommer til grafen. Gå ned og aflæs hvad der står på x aksen.

Til yderligere hjælp til  den første opgave: Der er skæringen med x aksen, der spørges om


Svar #2
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Kan man godt lave sådan en graf i Geogebra, tror du?

Tusind tak for dit hurtige svar!!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2015 af peter lind

Jeg kender ikke geogebra; men jeg vil gætte på at man kan


Svar #4
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Men hvad mener du helt præcist med at lave en graf for funktionen, undskyld jeg spørger så dumt !


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2015 af Soeffi

#2. Hvis man skriver det viste i inputfeltet og trykker enter får man den viste graf.


Svar #6
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Tusind tusind tusind tak!!! 

Skal jeg så (i 1. opgave) finde hvor 0 står, også er det mit svar?


Svar #7
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Eller skal jeg sætte 0 ind på x'ets plads?


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. december 2015 af Soeffi

#0 

f(x) = 1/2 x^3 - 2x^2 + 3 ,         -2 < x < 4

Løs følgende ligninger grafisk med 1 decimal:

1. f(x) = 0: find de x-værdier for hvilke grafen skærer x-aksen (y = 0)

2. f(x) = -3: find de x for hvilke grafen skærer en vandret linje gennem y = -3

3. f(x) = 4: find de x for hvilke grafen skærer en vandret linje gennem y = 4


Svar #9
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Undskylder mine dumme spørgsmål, men forstår ikke helt:

Er det med den graf jeg har (som du satte screenshot ind af), hvor jeg skal finde punkterne? Eller skal jeg lave en ny ligning, hvor jeg ændrer på nogle af leddene??

TUSIND tak for hjælpen!


Svar #10
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Fx til den første

1. f(x) = 0: Hvis jeg kigger på grafen, du satte billedet ind af; 

"Find de x-værdier for hvilke grafen skærer x-aksen" - grafen skærer x-aksen på ca 1,8 og -1,5. Er det sådan det skal løses? Eller er jeg på bar bund..


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2015 af Soeffi

Angående f(x) = -3:

Opret y = -3 i inputfeltet.

Vælg punkt-værktøjet og før musen hen over både graf og ret lije, så begge fremhæves. Klik på det sted og du får punktet A, der er skæringspunktet. A's x-værdi er løsningen.


Svar #12
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Tusinde millioner af tak til dig! 

Skal jeg bare gøre på præcist samme måde med de andre to?


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. december 2015 af Soeffi

#12. Ja, f(x) = 0 skal give 3 løsninger i følge grafen og f(x) = 4 ser ikke ud til at have løsninger.


Svar #14
06. december 2015 af Andi1234 (Slettet)

Ja er helt enig! Men skærer sidste (fx = 4) ikke i punkt (4,4)? - eller det er fordi min bare fortsætter ligeud op


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. december 2015 af Soeffi

#14 

Du skal bruge den graf, som er vist i #11 og tegne en vandret linje gennem 4 på y-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #16
07. december 2015 af Soeffi

#5. Måske en bedre måde, at løse opgaven på:


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.