Matematik

eulers fi funktion

10. december 2015 af skolehjælp1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe mig med mellenregningerne i beviset for eulers fi-funktion. på forhånd tak
(pq-1)-(q-1)-(p-1)=(p-1)(q-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af peter lind

Ophæv parenteserne på venstre side og reducer. Gang parenteserne på højre side ud. Resultatet af de to bregninger bliver ens


Svar #2
10. december 2015 af skolehjælp1 (Slettet)

jeg ved hvad det skal give, men får det til noget helt forkert... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af peter lind

Venstre side   p*q-1-q+1-p+1 = p*q-p-q+1 

højre side       p*(q-1) + (-1)(q-1) =     fortsæt selv


Svar #4
10. december 2015 af skolehjælp1 (Slettet)

Tak!

pq-1p+1q-1 ?? jeg er helt lost :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2015 af peter lind

Fortegnsfjl. Det bliver p*q-p-q+1


Svar #6
10. december 2015 af skolehjælp1 (Slettet)

super jeg forstår det nu, tak for hjælpen


Skriv et svar til: eulers fi funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.