Matematik

Brøkopløsning samt forkortelse

10. december 2015 af fuzzan (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Opløs tæller og nævner i faktorer, og forkort brøken mest muligt. Vis dine mellemregninger: (x^2+9+6x)/(x^2+3x) hvordan løser jeg dette

Jeg fik det til at x^2 gik ud med x^2 og 6x/3x=2x men da x går ud med x er det bare to og så vil der står 1    9/2 =10/2=5 er jeg galt på den ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2015 af mathon

                       \frac{(x+3)^2}{x(x+3)}\; \; \; \; \; x\notin\{-3,0\}

                        \frac{(x+3)\cdot (x+3)}{x\cdot (x+3)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2015 af PeterValberg

x^2+9+6x=(x+3)(x+3)
x^2+3x=x(x+3)

Du kan således forkorte brøken med (x+3)0
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. december 2015 af fuzzan (Slettet)

#1

                       \frac{(x+3)^2}{x(x+3)}\; \; \; \; \; x\notin\{-3,0\}

                        \frac{(x+3)\cdot (x+3)}{x\cdot (x+3)}

hvad betyder det sjove tegn du har skrevet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2015 af mathon

      \in   "tilhører"    \notin    "tilhører ikke"


Svar #5
10. december 2015 af fuzzan (Slettet)

#4

      \in   "tilhører"    \notin    "tilhører ikke"

så jeg skal egentlig bare skrive: 

Det han har skrevet med lidt tekst til? Er det mellemregning nok?


Skriv et svar til: Brøkopløsning samt forkortelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.