Matematik

Differentiér funktion med mellemregninger

14. december 2015 af Mirandola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere en række funktioner. Jeg kender godt reglerne, og vil kunne lave dem i hovedet uden besvær. Men jeg skal opskrive mellemregningerne. Er der en der kan opskrive mellemregningerne for differentieringen af nedenstående, så kan jeg bruge det som skabelon, tak: 

3x^3+4x-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af mathon

Tag dig tid til uden besvær at nedskrive, hvad du kan i hovedet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2015 af PeterValberg

Brug den generelle regel på alle led

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

og husk at:

-6=-6x^0

eller:

k'=0
hvor k er en konstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2015 af mathon

                    \left (3x^3+4x^1-6x^0 \right ){}'=(3x^3){}'+(4x^1){}'-(6x^0){}'=


Skriv et svar til: Differentiér funktion med mellemregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.