Matematik

Potensrækker og kanvergensradius, R

29. december 2015 af guli92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

På nedenstående vedhæftet billede er en række opgaver. Jeg har løst opgave 13, men jeg kan ikke komme videre med 15 og 16. 

Nogen der kan give en hånd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2015 af peter lind

15. Omskriv nævneren til 4(1-(x/2))2 = 4(1-u)2 og lav en rækkeudvikling for 1/(1-u)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2015 af peter lind

16. (arctan(u) )' = 1/(1+u2)   Lav en Taylorrækkeudvikling for arctan


Svar #4
29. december 2015 af guli92 (Slettet)

Hvordan kan du omskrive nævneren til det?


Svar #5
29. december 2015 af guli92 (Slettet)

Okay jeg har fundet ud af, hvordan du kan omskrive nævneren, men hvorfor finder jeg en rækkeudvikling for 1/(1-u)2 ????

Hvad kan jeg bruge rækken for 1/(1-u)2 til???


Svar #6
29. december 2015 af guli92 (Slettet)

#2

15. Omskriv nævneren til 4(1-(x/2))2 = 4(1-u)2 og lav en rækkeudvikling for 1/(1-u)2

Okay jeg har fundet ud af, hvordan du kan omskrive nævneren, men hvorfor finder jeg en rækkeudvikling for 1/(1-u)2 ????

Hvad kan jeg bruge rækken for 1/(1-u)2 til???


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2015 af peter lind

Lav en Taylorrækkeudvikling for rækken. Når du har lavet den kan du erstatte u med x/2 og gange resultatet med x3/4 (hvis der står x3. Det er ikke let læelig)


Svar #8
29. december 2015 af guli92 (Slettet)

okay jeg nået så langt, at jeg ikke kan huske, hvordan jeg ganger 1/4 ind i et summationstegn. Altså kan du vise udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2015 af peter lind

Du dividerer blot hver led i summen med 4. Du kan også bare lade det blive stående hvis du foretrækker det.


Svar #10
29. december 2015 af guli92 (Slettet)

Hej peter 

Kan du måske skrive dine udregninger for denne opgave i et dokument og vedlægge det for mig? Så kan jeg sammenligne dem med mine udregninger. :-)


Svar #11
29. december 2015 af guli92 (Slettet)

Og forresten forstår jeg ikke din forklaring til opg. 16. Hvad mener du med at finde en taylorrækkeudvikling for arctan?

Den er angivet i min bog så skal jeg vel bare dividere alle led med 3 idet arctan(x) er angivet i min bog (altså rækken for arctan(x) er angivet). ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. december 2015 af peter lind

Hvis du har en rækkeudvikling for arctan(x) skal du bare erstatte x med x/3 i den rækkeudvikling og derefter reducere


Skriv et svar til: Potensrækker og kanvergensradius, R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.