Matematik

Hvis F er et polynomium, hvilken grad har det så

04. januar 2016 af Mirandola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udfra disse informationer bestemme, hvilken grad polynomiet har:

Funktionen er voksende i intervallet ]-∞;-7]
Funktionen er aftagende i intervallet [-7;2]
Funktionen er aftagende i intervallet [2;4]
Funktionen er voksende i intervallet [4;+∞[

Hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2016 af Therk

Det nemmeste er måske at tegne en streg, der overholder de fire krav. Så kommer det næsten af sig selv! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2016 af AskTheAfghan

Hint:     f '(-7) = f '(2) = f '(4) = 0; der er altså tre "toppunkter". Desuden er der tre skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2016 af Capion1

# 0
Ud fra de givne oplysninger vil der være netop to ekstrema for funktionen F .
F vil da kunne findes som
     ∫ k·(x + 7)(x - 4) dx      k > 0
F vil have 1, 2 eller 3 nulpunkter afhængig af, hvad den arbitrære konstant c ∈ R vælges som.


Skriv et svar til: Hvis F er et polynomium, hvilken grad har det så

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.