Kemi

Beregn den aktuelle koncentration

08. januar 2016 af SelinaK1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

"Beregn den aktuelle koncentration af kobber(ll)ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2."

Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2016 af mathon

                  [Cu^{2+}]=0{,}12\; M

                  [N{O_3}^-]=0{,}24\; M


Svar #2
08. januar 2016 af SelinaK1 (Slettet)

Jeg forstod ikke din besvarelse. Kan du fordybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2016 af mathon

                  [Cu^{2+}]=[Cu(N{O_3})_ 2]=0{,}12\; M

                  [N{O_3}^{2-}]=2\cdot [Cu(N{O_3})_\textbf{\color{Red} 2}]=\textbf{\color{Red} 2}\cdot( 0{,}12\; M)=0{,}24\; M


Svar #4
10. januar 2016 af SelinaK1 (Slettet)

Kan du forklare, hvorfor NO32- har tallet 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2016 af mathon

         Cu(NO_3)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}

          1\; mol                                                   \bold{\color{Red} 2\; mol}

Hvert Cu(NO3)2-molekyle giver 2 NO3--ioner.


Skriv et svar til: Beregn den aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.