Matematik

At finde f'

11. januar 2016 af Luxua (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg sidder her med en lille opgave, som jeg håber at kunne få lidt hjælp til?

Skal finde f'(x) af denne funktion:

f(x)=x+1/2-x

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2016 af Stats

Læg mærke til at x'erne går ud med hinanden...

f(x) = x + 1/2 - x = 1/2

Anvend at f(x) = k ⇒ f'(x) = 0

(med mindre du mangler nogen parenteser i funktionen)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2016 af mathon

formentlig:

          f(x)=x+\frac{1}{2-x}\; \; \; \; \; x\neq 2

          f(x)=x-\frac{1}{x-2}

          f{\, }'(x)=1-\frac{-1}{(x-2)^2}

          f{\, }'(x)=1+\frac{1}{(x-2)^2}


Svar #3
11. januar 2016 af Luxua (Slettet)

Synes nu ikke at det ser helt rigtigt ud. Skal man ikke løse x + 1 og 2 - x hver for sig og derefter sætte ud i parentes? 

f'(x)=1 / (2 - x)  +  1 / (2 - x)^2

eller noget i den stil???


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2016 af mathon

#3

Du synes at tale om
                                       f(x)=\frac{x+1}{2-x}\; \; \; \; \; x\neq 2

                                       f{\, }'(x)=\frac{1\cdot (2-x)-(x+1)\cdot (-1)}{(2-x)^2}

                                       f{\, }'(x)=\frac {2-x+x+1}{(x-2)^2}

                                      f{\, }'(x)=\frac {3}{(x-2)^2}


Svar #5
11. januar 2016 af Luxua (Slettet)

Jaså, det ser da meget godt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2016 af mathon

Det er ikke et spørgsmål om udseende, men et spørgsmål om, at du er i stand til at sætte parenteser, så det éntydigt fremgår, hvilken funktion f(x), der er tale om.
Det er endnu ikke lykkedes dig!


Skriv et svar til: At finde f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.