Kemi

PH beregning

13. januar 2016 af Anibas92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Benzoesyre har en pks værdi = 4,20

a) Beregn PH i en 0,0010 M opl.

lav pks. så det må være en stræk syre

PH = -log(c(s)) -> PH= -log(0,0010M) -> PH = 3 (stræk syre)

b) Beregn PH i den opløsning som formenner ved blanding af 60 ml 0,0010 M natriumbenzoat med 40 ml 0,0010 M benoesyre.

PH=pks+log([B]/[S]) -> 4,20+log(0,0010M/0,0010) = 4,2

- Tænker at det nok ikke lige er sådan, men hvordan skal jeg beregne PH for 2 blandet væsker? nogen med den begrænsende faktor eller hvordan? Jeg har ikke helt styr på begrænsende faktor i en opløsning?

c) Beregn PH i en 0,010M vandig opløsning natriumbenzoat.

PH = -log(C) -> PH = -log(0,010M) = 2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

   Benzoesyre kan akkurat kaldes middelstærk:

              \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}                    

              \frac{10^{-2p\! H}}{0{,}0010-10^{-pH}}=10^{-4{,}20}

                        pH=3{,}65


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2016 af mathon

uden CASberegning:

                           \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                           \left [ H_3O^+ \right ]^2+K_s\left [ H_3O^+ \right ]-K_s\cdot c_s=0\; \; \; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right ]>0

                           \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\; \; c_s}}{2}

                           pH=-\log\left (\frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\; \; c_s}}{2} \right )


Skriv et svar til: PH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.