Matematik

Eksponentiel vækst

13. januar 2016 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis Kinas befolkning vokser med 0.5 % årligt og indbyggertallet i 2013 var 1,34 milliarder, hvordan kan det så være, at fremskrivningsfaktoren a bliver 1,005, hvis man vækstraten er 0,5 % og jeg finder a ved at lægge én til vækstraten: 1 + 0.5 = 1.5?

y = 1.34 * 1,005^x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af Mawias (Slettet)

Hvis man kigger på a, så er den 1,005. For at finde vækstraten skal du derefter minusse med 1. Så bliver det 0,005. For at få det er procent, skal der ganges med 100. 0,005*100=0,5%.

Så du kan ikke bare lægge én til. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

    1\% =0,01

    0{,}5\% =0{,}5\cdot 0,01=0{,}005     er folkeskolelærdom

eller noteret:

    a=1+r=1+\frac{p}{100}=1+\frac{0{,}5}{100}=1+0{,}005=1{,}005


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.