Matematik

Gør rede for at grafen for f altid har 3 rødder når k>0.

14. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en opgave som har oplysninger f(x)= x^2 - k * x,  hvor k > 0 

Jeg skal nu gør rede for at grafen for f altid har 3 rødder når k > 0

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal kigge på.

Jeg ved at det har noget at gøre med diskriminanten:

 d < 0 : o løsning

d = 0: 1 løsning

d > 0: 2 løsninger

men ved ikke helt hvad jeg skal gøre, håber nogen der kan hjælp mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af mathon

En 2.gradsligning kan maksimalt have to rødder.


Svar #2
14. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

#1

En 2.gradsligning kan maksimalt have to rødder.

er du sikker?

har vedhæftet hele opgaven, således at det måske giver en bedre forståelse, for har hørt at det kan lade sig gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af Stats

#2

Der er så også forskel på den funktion du har givet i #0 og i dit billed af opgaven..

Anvend samme fremgangsmåde som i a.)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2016 af Soeffi

#0. Det er et tredjegradspolynomium og ikke et andengradspolynomium.

b) Når k > 0 får man f(x) = x^3 - k·x = x(x^2 - k), der har rødderne (i følge nulreglen): x = 0 og x = ±√k, havde k være mindre end 0 ville kvadratroden af k ikke have været defineret.


Svar #5
14. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

Det må i virkelig undskylde, var  lidt for hurtigt  med tasterne :/

men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal besvare denne opgave, forstår ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an som opgave a.

håber i  kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2016 af Soeffi

#5

Er det a) du vil spørge om? Den er jo besvaret! 


Svar #7
14. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

nej det ikke opgave a, jeg vil gerne have hjælp til opgave b

Johnforbesnash skrev at jeg skulle bruge den samme fremgangs måde som opgave a.

men jeg ved ikke hvordan

#6
#5

Er det a) du vil spørge om? Den er jo besvaret! 


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. januar 2016 af Soeffi

#7

b) har jeg jo svaret på i #4! 


Svar #9
14. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

kan nogen hjælpe mig med opgave  c, har siddet med den i et godt stykke tid nu, men kom ingen vegne


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. januar 2016 af Soeffi

#9. c) Svaret er, at f(x) er en ulige funktion, dvs f(-x) = -f(x). For en ulige funktion gælder (a > 0):

\\\int_{-a}^{a}f(x)\;dx = 0\Rightarrow \int_{-a}^{0}f(x)\;dx +\int_{0}^{a}f(x)\;dx = 0\Rightarrow\\\;\\ \int_{-a}^{0}f(x)\;dx =-\int_{0}^{a}f(x)\;dx

Som følge af, at f(x) er en ulige funktion gælder, at f(x) går gennem (0,0) og at rødder ud over x=0 ligger symmetrisk omkring (0,0). For k > 0 har f(x) to rødder i lige stor afstand fra (0,0) svarende til tallet a i ovenstående ligning. Dvs. indsættes x1 = -a, x2 = 0 og x3 = a er sætningen bevist.


Skriv et svar til: Gør rede for at grafen for f altid har 3 rødder når k>0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.