Matematik

Renter

16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et par spørgsmål som lyder;

I januar 2006 blev 3214 kr. sat ind på en bankkonto med en årlig rente på 3,5 %.

a)     Hvad er den månedlige rente?

b)     Hvad er den kvartårlige rente?

c)      Hvad stod der på kontoen i januar 2012?

d)     I hvilket år vil der stå 5000 kr. på kontoen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af Soeffi

#0 a) Forestil dig at du tager det samme beløb og tilskriver rente 12 gange - en gang om måneden - på et år og får samme beløb som, hvis du tilskrev rente en gang om året med den pågældende rentesats. Det kan udtrykkes ved formlen: K0·(1 + rmdr)12 = K0·(1 + rår)=> rmdr = 12√(1 + rår) - 1 = 12√(1,035) - 1 = 0,29%. Bemærk det giver næsten det samme som 3,5%/12 = 0,29%. Det er muligt at man bruger sidstnævnte tilnærmelse i en bank, men jeg tror, at din lærer vil have dig til at gøre det første.

Svar #2
16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet)

#1
#0 a) Forestil dig at du tager det samme beløb og tilskriver rente 12 gange - en gang om måneden - på et år og får samme beløb som, hvis du tilskrev rente en gang om året med den pågældende rentesats. Det kan udtrykkes ved formlen: K0·(1 + rmdr)12 = K0·(1 + rår)=> rmdr = 12√(1 + rår) - 1 = 12√(1,035) - 1 = 0,29%. Bemærk det giver næsten det samme som 3,5%/12 = 0,29%. Det er muligt at man bruger sidstnævnte tilnærmelse i en bank, men jeg tror, at din lærer vil have dig til at gøre det første.

når jeg skal finde kvartårlige skal jeg så bare sætte 3 ind i stedet for 12?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af Soeffi

#2 Nej, det skal være 4 (gange om året) i stedet for 12 (gange om året).

Svar #4
16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet)

#3
#2 Nej, det skal være 4 (gange om året) i stedet for 12 (gange om året).

hvordan finder man ud af opg c og d?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2016 af Stats

c)      Hvad stod der på kontoen i januar 2012?

Jan. 2006 - Jan. 2012 er 6 år.

Du ved fra opgaveteksten

I januar 2006 blev 3214 kr. sat ind på en bankkonto med en årlig rente på 3,5 %.

at den årlige rente er 3,5%. Du skal nu anvende formlen: Kn = K0·(1 + r)n.

d)     I hvilket år vil der stå 5000 kr. på kontoen?

Du kender i denne delopgave, at din Kn = 5.000. Du kender også din rente, som er den samme som før. Du skal nu, beregne antallet af terminer, n.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2016 af mathon

Brug betegnelsen

                               rentesats, når de er tale om en procent
                               rente, når der er tale om et kronebeløb.


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.