Kemi

Hvordan bestemmes reaktionsbrøkens enhed?

19. januar 2016 af StineLu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvorfor har denne ligevægtskonstant en størrelse med enhed? 

Og hvordan er finder man den? I min bog står der "reaktionsbrøkens tæller har enheden M2 og nævneren har M4 og dermed får brøken enheden M-2.

Men det forstår jeg ikke. Er der nogen der kan udpensle det for mig ? 

\frac{\sqsubset NH_{3}\sqsupset ^{2}}{\sqsubset H_{2}\sqsupset ^{3}*\sqsubset N_{2}\sqsupset }= K_{c}


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af mathon

Enheden bliver 
                            M^{2-3-1}=M^{-2}


Svar #2
19. januar 2016 af StineLu (Slettet)

Hvorfor ? Skal man bare minuse alle ophævede tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2016 af lasols (Slettet)

i tælderen står der M^2

i nævneren M^3*M = M^4

M^2/M^4 = 1/M^2 = M^-2

du skal med andre ord benytte dine potensregneregler


Skriv et svar til: Hvordan bestemmes reaktionsbrøkens enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.