Matematik

en cirkel C og en linje l er bestemt ved

21. januar 2016 af mads212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

C: x^2-6x+y^2+4y-3=0

l: x+2y=8

undersøg om l er en tangent til C

forstår ikke hvordan jeg går vidre efter jeg har fundet 

  d = (-16)2 - 4·5·13 < 0

håber nogen kan hjælpe tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af Stats

x2 - 6x + y2 + 4y - 3 = 0 ⇔ x2 - 6x + y2 + 4y = 3 ⇔ [(x - 3)2 - 9] + [(y + 2)2 - 4] = 3 ⇔

(x - 3)2 + (y + 2)2 = 42         - Cirklens ligning

Prøv nu, da den forhåbentlig bliver nemmere :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
21. januar 2016 af mads212 (Slettet)

Ah okay og så må l være    |x + 2y - 8| / √ (12 + 22)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2016 af peter lind

Brug formlen for afstanden mellem et punkt og en linje til at se om afstanden fra centrum af cirklen til linjen er radius i cirklen


Skriv et svar til: en cirkel C og en linje l er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.