Matematik

Skitsering, mængder og fordelingsfunktioner.

22. januar 2016 af blaky158 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg har fået følgende opgave:

Skitser for w ∈ (0,1) mængden {(x, y) ∈ R 2 | xy ≤ w} ∩ A og find fordelingsfunktionen for W=XY.

Vi har tidligere i opgaven skitseret A ud fra tæthedsfunktionen:

\frac{6}{5}*(x+y^2), 0<x<1, 0<y<1

Dette giver et kvadrat. Jeg har svarene til opgaven også, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan de har fundet grænserne eller tegnet figuren. Jeg har vedhæftet svarene. Jeg ville sætte pris på vejledende hjælp, da jeg a) Ikke helt ser hvordan de vælger w på figuren i svaret og b) ikke ser hvordan de finder grænserne heller.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af peter lind


Svar #2
22. januar 2016 af blaky158 (Slettet)

Det er løsningen jeg har vedhæftet ja :p?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2016 af peter lind

x*y = w beskriver en hyperbel, som er tegnetet på din fil. y går fra hyperblen op til linjen y = 1. For den nedre gænse er det altså hyperblen, der for et givet x er w/x. den øvre grænse er 1. Hyperblen skære linjen y = 1 svarende til at x = w. som er den nedre grænse for x. Den øvre grænse ses nemt at være  1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2020 af Pyrros

Hvordan kan det være at skitsen benytter sig af x\cdot y<\frac{1}{3}? Det burde vel være x\cdot y<1. Men da er mængden igen rektangulær.


Skriv et svar til: Skitsering, mængder og fordelingsfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.