Kemi

Beregne aktuel stofmængdekoncentration

23. januar 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan løses denne opgave:

5,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 3,30 mL 0,0200 M KMnO4. Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af Fe2+ i jern(II)opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af mathon

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 5\, Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

stofmængdeforhold:
                                     Fe^{2+}:Mn{O_4}^-=5:1

stofmængde KMnO4: (0{,}00330\; L)\cdot \left ( 0{,}0200\; \tfrac{mol}{L} \right )=6{,}6\cdot 10^{-5}\; mol

hvoraf Fe^{2+}-koncentrationen kan beregnes.


Skriv et svar til: Beregne aktuel stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.