Matematik

Hjælp, funktioner!!!!!!!!!!!!!!!!

24. januar 2016 af ano12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

En funktion er givet ved f(x) = 4*a^x , hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem (2,100)

Bestem tallet a


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af 123434 (Slettet)

Du har funktionen f(x)=4*ax, som går gennem punktet (2,100). Et punkt er altid (x,y). Så din x-værdi er 2, og din y-værdi er 100

f(x) er det samme som y. Du indsætter 100 på f(x)'s plads og 2 på x's plads

100=4*a2

100/4=(4*a2)/4

25=a2

Det modsatte af at opløfte i 2 er at tage kvadratroden. Du tager kvadratroden for at ophæve a2 og dermed opnå værdien af a

√25=√a2

a=5

f(x)=4*5x går gennem punktet (2,100)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af mathon

              100=4a\cdot 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2016 af Soeffi

#0 

Et punkt på grafen for f opfylder (x,y) = (x,f(x)). Hvis (2,100) ligger på grafen vil det sige, at f(2) = 100 => 4·a2 = 100 => a = 5.


Skriv et svar til: Hjælp, funktioner!!!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.