Matematik

Find areal på lagerbygningens tag

27. januar 2016 af Sariwa (Slettet) - Niveau: C-niveau

'

Jeg har fået stillet denne opgave i en afleveringsopgav eog jeg er så blank, det er kun tagpladernes areal jeg skal bruge og jeg ved i følge min lærer at jeg kan bruge cosinus eller sinus mne jeg forstår slet ikke opgaven og hcordan den skal løse, jeg har brugfor en mere logisk forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

Når tagbredden kaldes b
beregnes b  
af:
                      2\cdot b\cdot \cos(28^{\circ})=18


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af StoreNord

Gavlspidsen kan deles i en venstre trekant og en højre trekant.

Hver trekants grundlinje er 9 meter.         cos(v)=\frac{hosliggende\; katete}{hypotesen}<=>cos 28=\frac{9}{hypotenusen}

Isolèr hypotenusen og gang den med taglængden og med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2016 af mathon

                     2\cdot b\cdot \cos(28^{\circ})=18

                     b=\frac{18}{2\cdot \cos(28^{\circ})}=\frac{9}{\cos(28^{\circ})}


Svar #4
27. januar 2016 af Sariwa (Slettet)

Undksyld måske er dte mig der er dum her, eller måske var dte fordi jeg lå syg i halvanden uge mens vi havde om det ehr men jeg forstår ikek rigtigt noget af det i prøver at forklare, hvordan ved jeg overhovedet hvilken fomel jeg skal bruge, i siger alle cosinus, jeg forstår ikke hvorfor, og jeg forstår heller ikke hvordan tekanten skla kunne hjælpe mig med at finde de to pladers areal


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af StoreNord

Overkanten i den halve gavlspids (altså omtalte hypotenuse i den retvinklede trekant) er også bredden af den ene tagflade.


Svar #6
27. januar 2016 af Sariwa (Slettet)

Jeg er stadig ikke med, jeg kigger på det igen i morgen, håber bare at jeg forstår det inden fredag


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2016 af StoreNord

Måske kan det her hjælpe.

Se vedhæftede: Find areal på lagerbygningens tag.png


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2016 af mathon

#0

      Tagareal = 2 gange længde gange bredde:

                             A_{tag}=2\cdot \left ( 24\; m \right )\cdot \left ( \frac{9}{\cos(28^{\circ})}\; m \right )=489{,}27\; m^2


Skriv et svar til: Find areal på lagerbygningens tag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.