Kemi

hjæælp!! til at beregne koncentration/stofmængde

31. januar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til at beregne de forskellige ting.

På forhånd tak

_______________________________________________________________________________________

Beregn koncentrationen af nedenstående opløsninger

a) 2,60 mol CaCl2 i 1,15 L opløsning (M)

b) 0,150 mol H2SO4 i 0,250 L opløsning (M) 

(svarene skal angives med to decimaler) 

_______________________________________________________________________________________

Beregn koncentrationen af nedenstående opløsninger

c) 125,0 mmol ethanol i 1,15 L opløsning (M)

d) 0,250 mol i Li2CO3 i 425 ml opløsning (M) 

(svarene skal angives med tre decimaler)

_______________________________________________________________________________________

hvor stor er stofmængde i 

e) 0,425 L 2,50 M HCl- opløsning 

f) 82,5 ml 1,50 M Na2CO3- opløsning

(svarene skal angives med tre decimaler) 

_______________________________________________________________________________________

 hvor mange ml opløsning indeholder

g) 0,884 mol, når opløsningens koncentration er 2,25 M 

h) 0,100 mol, når opløsningens koncentration er 1,50 M 

(svarene angives med tre betydende cifre) 

_____________________________________________________________________________________

 den aktuelle koncentration af henholdsvis bariumioner og chloridioner er i 0,20 M bariumchlorid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af mathon

               c=\frac{n}{V}                  n=V\cdot c              V=\frac{n}{c}

a)

          \left [ CaCl_2 \right ]=\frac{2{,}60\; mol}{1{,}15\; L}=2{,}26\; M


Svar #2
31. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg har brug for hjælp til c, f og g og h 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2016 af mathon

Beregn koncentrationen af nedenstående opløsning:

c) 125,0 mmol ethanol i 1,15 L opløsning (M)

                        c=\frac{0{,}125\; mol}{1{,}15\; L}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af mathon

hvor stor en stofmængde i

f) 82,5 ml 1,50 M Na2CO3- opløsning

             n=\left (0{,}0825\; L \right )\cdot \left (1{,}50\; \tfrac{mol}{L} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2016 af mathon

 hvor mange ml opløsning indeholder

g) 0,884 mol, når opløsningens koncentration er 2,25 M 

               V=\frac{0{,}884\; mol}{2{,}25\; \tfrac{mol}{L}}\cdot \left (10^{3}\; \tfrac{mL}{L} \right )


Skriv et svar til: hjæælp!! til at beregne koncentration/stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.