Matematik

matematik newton

03. februar 2016 af eremitic (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Sidder med en opgave der lyder:
En bil, der vejer 890 kg, skal trækkes i gang af en anden bil. Slæbetovet kan maksimalt holde til 800N. Hvor stor en hastighed kan bilen komme op på i løbet af 10sek. Hvis man ser bort fra luftmodstand og friktion.

Ved ikke liiige hvor jeg skal starte med den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2016 af Stats

N = (kg·m)/s2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2016 af mathon

                        a_{max}=\frac{F_{max}}{m}=\frac{800\; \tfrac{kg\cdot m}{s^2}}{890\; kg}=0{,}898876\; \tfrac{m}{s^2}

                        v_{max}=0+\left (0{,}898876\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (10\; s)=8{,}99\; \tfrac{m}{s}=32{,}36\; \tfrac{km}{h}


Svar #3
03. februar 2016 af eremitic (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: matematik newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.