Kemi

Beregn opløsningens pH-værdi

06. februar 2016 af sp2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der opløses 1,17*104 t HCl i 3,0*1010 m3 rent vand 

Beregn opløsningens pH-værdi? 

Jeg tænker at jeg skal finde [H3O+], men hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2016 af mathon

HCl\, _{\textit{(aq)}} er en stærk syre,
hvoraf

                     \left [ H_3O^+ \right ]=c_s=\frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}
 


Svar #2
06. februar 2016 af sp2 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Beregn opløsningens pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.