Matematik

Rumfanget og målestoksforhold er jeg ikke venner med

06. februar 2016 af CCBook (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej Studieportalen,

Det er sådan at jeg sidder lige pt fast i min opgave, hvor jeg på ingen måder kan komme videre til at kun løse 

1.4 og 1.6

Jeg har tilføjet et billede her:

Jeg har svare sådan her:
1.1 -70-25,5 = -95,5

1.2 342,000/2.180,000*100=16%
1.3 1.838,000
1.4 - TOM

1.5 342,000/57,000 = 0,17
1.6 - TOM

Vedhæftet fil: 214.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2016 af 123434 (Slettet)

1)

Forskellen på højeste og laveste temperatur målt i Grønland

laveste temperatur: -70,0

Højeste temperatur: 25,5

Forskel: -70,0-25,5=-95,5

Forskellen mellem den højeste og laveste temperatur, der er blevet målt i Grønland, er 95,5 grader celcius

1,2

Hvor stor en del af Grønlands areal er isfrit?

Grønlands samlede areal: 2180000km2

Grønlands isfri areal: 342.000km2

342000/2180000*100%≈15,69%

Ca. 16% af Grønlands areal er isfrit

1,3

Vis at arealet af indlandsisen er 1838000km2

Grønlands areal er 2180000km2, og 342000 km2 er isfri. Det resterende areal, som er dækket af is, kaldes for indlandsisen

Arealet af indlandsisen findes ved at trække arealet af det isfri område fra Grønlands samlede areal

2180000km2-342000km2=1838000km2

1,4

Hvad er rumfanget af indlandsisen?

Vi finder rumfanget af indlandsisen ved at gange med arealet og tykkelsen af sneen

Areal af indlandsisen: 1838000 km2

Tykkelsen af sneen: 1500 m tyk, det samme som 1,5 km

Rumfang=1838000km2*1,5km=2757000km3

1,5

Hvad er befolkningstætheden(indbygger pr km2) i de isfrie områder?

Der bor 57.000 beboere i det isfrie område

Arealet af det isfrie område er 342.000km2

57.000/342.000≈0,17

Befolkningstætheden i Grønlands isfrie område er 0,17 indbygger pr. km2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2016 af SuneChr

1.6
SP 0602161519.GIF

Du skal måle på papiret og ikke på skærmen, da skærmbilledet af Grønland kan have en anden størrelse.

Vedhæftet fil:SP 0602161519.GIF

Svar #3
06. februar 2016 af CCBook (Slettet)

#1

1)

Forskellen på højeste og laveste temperatur målt i Grønland

laveste temperatur: -70,0

Højeste temperatur: 25,5

Forskel: -70,0-25,5=-95,5

Forskellen mellem den højeste og laveste temperatur, der er blevet målt i Grønland, er 95,5 grader celcius

1,2

Hvor stor en del af Grønlands areal er isfrit?

Grønlands samlede areal: 2180000km2

Grønlands isfri areal: 342.000km2

342000/2180000*100%≈15,69%

Ca. 16% af Grønlands areal er isfrit

1,3

Vis at arealet af indlandsisen er 1838000km2

Grønlands areal er 2180000km2, og 342000 km2 er isfri. Det resterende areal, som er dækket af is, kaldes for indlandsisen

Arealet af indlandsisen findes ved at trække arealet af det isfri område fra Grønlands samlede areal

2180000km2-342000km2=1838000km2

1,4

Hvad er rumfanget af indlandsisen?

Vi finder rumfanget af indlandsisen ved at gange med arealet og tykkelsen af sneen

Areal af indlandsisen: 1838000 km2

Tykkelsen af sneen: 1500 m tyk, det samme som 1,5 km

Rumfang=1838000km2*1,5km=2757000km3

1,5

Hvad er befolkningstætheden(indbygger pr km2) i de isfrie områder?

Der bor 57.000 beboere i det isfrie område

Arealet af det isfrie område er 342.000km2

57.000/342.000≈0,17

Befolkningstætheden i Grønlands isfrie område er 0,17 indbygger pr. km2

Takker for hjælpen,

Hvad er forskellig på km3 og km2?

#2

1.6
SP 0602161519.GIF

Du skal måle på papiret og ikke på skærmen, da skærmbilledet af Grønland kan have en anden størrelse.

Jeg er kommet frem til at mål 11,9 cm.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2016 af SuneChr

# 2 og 3
Så siger du

\frac{267000000}{11,9}  =  22436975
1 cm svarer da til 22436975 cm i virkeligheden
Målestoksforholdet er derfor
1 : 22 436 975
Det betyder så, at alle afstande på kortet skal ganges med 22436975 for at få de virkelige afstande.   


Svar #5
06. februar 2016 af CCBook (Slettet)

#4

# 2 og 3
Så siger du

\frac{267000000}{11,9}  =  22436975
1 cm svarer da til 22436975 cm i virkeligheden
Målestoksforholdet er derfor
1 : 22 436 975
Det betyder så, at alle afstande på kortet skal ganges med 22436975 for at få de virkelige afstande.   

Okay lækkert nok ;) og takker for hjælpen!

Men hvor få du da "267000000" fra??


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2016 af SuneChr

I opgaven står jo, at afstanden fra nord til syd er 2670 km = 267000000 cm.
Når man regner med målestoksforhold, skal enhederne altid være de samme.


Svar #7
06. februar 2016 af CCBook (Slettet)

#6

I opgaven står jo, at afstanden fra nord til syd er 2670 km = 267000000 cm.
Når man regner med målestoksforhold, skal enhederne altid være de samme.

Ja det er rigtigt nok ;) der var jeg lige lidt for langsom :P

Tak for hjælpen og god dag!


Skriv et svar til: Rumfanget og målestoksforhold er jeg ikke venner med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.