Matematik

Beregning af udgifter

08. februar 2016 af Xaina (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Du skal beregne Olivers samlede anslåede udgifter til bilen det første år med den matematiske model herunder

y = 0,6x + 43980

y er de samlede anslåede udgifter i kroner til bilen det første år.

x er antallet af kilometer.


Beregn Olivers samlede anslåede udgifter til bilen det første år, hvis han kører 20000 km.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af 123434 (Slettet)

x=20000

Indsætter 20000 på x's plads

y=0,6*20000+43980


Svar #2
08. februar 2016 af Xaina (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg har dog en opgave mere jeg ikke rigtig kan finde ud af. 

Den bil, Oliver har købt, kører 18 km på en liter benzin. Oliver regner en benzinpris på 10,80 kr. pr. liter.

     1.9) Du skal vise med en beregning, hvordan værdierne 0,6 og 43980 i den

            matematiske model kan være fremkommet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Bilen kører 18 km på en liter benzin

Benzinpris på 10,80 kroner pr liter

y=0,6x+43980 er en lineær funktion skrevet på formen y=ax+b

a=pris pr liter benzin

a=18/10,80=0,6

x=antal kørte kilometer

y=samlede udgifter til bilen det første år

b=prisen på bilen

For Oliver koster det 0,6*20000=12.000 kroner at køre 20.000 km i sin bil

Vi har tidligere beregnet, at hans samlede anslåede udgifter til bilen var 55980

55980=0,6*20000+b

55980=12000+b

b=43980

Da det er Olivers udgifter til bilen det første år, kan vi formode, at 43980 angiver prisen på bilen


Skriv et svar til: Beregning af udgifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.